Din extra resurs - Personalchef på burk – Vad innebär det?

Din extra resurs - Personalchef på burk – Vad innebär det?

 

En möjlighet för dig som företag när tillfällig vakans uppstår. Att då anlita en extra resurs - Personalchef på burk – Vad innebär det?

Vi frågar Annika Ekdahl, delägare/HR-konsult

 

På er hemsida kan man läsa att ni numera kan gå in och täcka för olika former av vakanser på personalavdelningen. Kunderna kan alltså hyra en resurs från er? 

Javisst, vi brukar dock inte kalla det för hyra för vårt erbjudande ser oftast annorlunda ut. Vanligtvis blir dessa uppdrag på deltid för oss, kanske 40-60% schemalagd tid på plats. Men: Vårt engagemang för företaget är alltid minst 100%, vilket är den upplevelsen som nöjda kunder vittnar om. Vi är så stolta och glada över att kunna täcka kundens behov av HR-tjänster med en lösning som blir till ömsesidig vinning.

Jaha, springer er konsult fortare än andra då?

Ja, kanske. Men framförallt drar vi nytta av vår yrkeserfarenhet. Uppdragsgivarna kan förvänta sig en extremt kort uppstartssträcka, dels generellt men också inför varje ny situation. Sedan är det klart att vi som konsulter lägger stor vikt vid att ge kunden stort värde för pengarna och fokuserar på insatser där det bäst behövs, vilket i sig kanske gör upplägget extra effektivt och slagkraftigt.

Hur länge stannar ni på uppdraget då?

Så länge det behövs! Vi har haft uppdrag som varat några månader och har något som löpt ett par år nu. Och det roligaste av allt: I ett par fall har vi fått rekrytera in en anställd Personalchef, och sedan fått förtroendet att stanna kvar. Men då i betydligt mindre omfattning, inom formen HR-abonnemang.

Spännande. Men smakar det så kostar det?

Vi påstår faktiskt att den här lösningen kan vara den mest kostnadseffektiva när exempelvis ett föräldravikariat ska täckas. Hur vi kan nå dit är lite av en affärshemlighet som vi nog inte delar med oss utav offentligt!

Har ni kapacitet att ta emot fler uppdragsgivare?

Javisst, med lite framförhållning har vi alla möjligheter att ta en diskussion!