En ny rekryteringsspecialist i Kronoberg

En ny rekryteringsspecialist i Kronoberg

Ja, Human Solutions och ”Personalchef på burk” kanske du känner till. Men det nya rekryteringskonceptet kanske är mer okänt. Hur ser det ut?

Vi frågar Björn Pettersson och företagets Rekryterings- och HR-konsult, Jenny Skoglund

 

Det här handlar om en ny satsning på ert företag?

Både ja och nej. Som Personalchef ingår förstås rekrytering och urval i verktygslådan. Vi har därmed erbjudit rekrytering även tidigare men nu har vi kapacitet och alla andra förutsättningar för att ta emot fler uppdrag, även från de som inte redan anlitar oss för det löpande HR-stödet, berättar Björn.

Och den nytillkomna kapaciteten består av dig då, Jenny?

Javisst, när jag fick möjligheten att jobba med rekrytering inifrån så tilltalades jag av det tänket. Nämligen utmaningen att verkligen förstå sin uppdragsgivare. Och där kanske jag och Human Solutions har bättre odds än andra, säger Jenny.

Hur kan ni kan påstå att ni jobbar med rekrytering ”inifrån”, Björn?

För de uppdragsgivare som också anlitar ”Personalchef på burk” så är det ganska givet, då har vi hunnit lära känna varandra inom uppdragen. Men i stort handlar det ju om att vara riktigt nyfiken, inlyssnande och snabbt anpassa sig utifrån uppdragsgivarens syn kring rekryteringsuppdraget. Vi är fortfarande ett litet företag som inte låst oss i strukturer. Jag tror att vi på det sättet får full kraft att lägga totalt fokus på uppdragsgivarnas bästa.

Och då kan man lämna rekryteringen till er och sedan ägna sig åt något annat under ett par-tre veckor?

Nej då, utbrister Jenny. Vi välkomnar engagerade uppdragsgivare. Självklart driver vi processen och sparar tid åt den rekryterande chefen. Men vi lämnar aldrig uppdragsgivaren på läktaren. Och en liten detalj är att med hjälp av vårt rekryteringsverktyg kan faktiskt den rekryterande chefen enkelt läsa varenda ansökan om man så önskar. Vilket också händer, har vi märkt.

På hemsidan syns en Ekonomichefsbefattning och ryktet säger att fler chefsrekryteringar är på väg in. Benämner ni er som chefsrekryterare?

Visst hade det låtit som en hedrande titel, säger Björn och ler. Men på grund av två skäl skriver vi inte det på visitkorten. Dels tycker vi det är precis lika kul med rekrytering om det handlar om andra typer av befattningar än chefer, och det är förstås superviktiga processer det också. Och sedan är det ingen hos oss om jobbar heltid med rekrytering. Vi är nämligen HR-människor som även kan rekrytering. Det är lite roligare med variation och våra uppdragsgivare drar nog även nytta av att vi jobbar brett inom HR-området.

Tack för pratstunden. Men innan vi avrundar: Något drömuppdrag har ni säkert: Vad skulle vara extra roligt att få rekrytera?

Björn utbrister: En rekrytering åt Öster förstås! Jag ska kolla om vi har några nya anfallare i CV-banken.