Sommaren är ljuvlig men inte myggen

Sommaren är ljuvlig men inte myggen

Vi på Human Solutions bryr oss om andra, det du brukar kunna se här är när vi ger/sprider matnyttig information som berör HR området. Inom HR området är vi specialister, det är ett löfte som vi ger dig.  

Vi är inte specialister på andra områden men vi kan inte låta bli att ge dig andra råd i situationer som påverkar dig.  Därav bjuder vi här på tips och råd i semestertid.

Ibland (eller allt som oftast) kan man i de fantastiska sommarkvällarna hör taktfasta ”applåder” - ja kan man tänka där var det ett lag som fick in en fullträff och slog ner kungen i kubb och gick segrande därifrån. Ja absolut så kan det vara men det kan också handla om dom små irriterande och blodsugande myggen, som ska väck.

Här har vi samlat på oss de olika bästa tipsen om förekommer runt omkring i stugorna. Håll till godo – och hoppas att det hjälper!

  • Myggor gillar starka dofter så undvika parfym, kroppskrämer mm.
  • Myggor gillar inte vitlöksdoft eller persilja så på med godsakerna i marinaden eller i dressingen.
  • Myggor gillar inte dofter av rök – OBS börja inte röka utan kör med rökelser, ger även lite annan stämning på uteplatsen.
  • Myggor drar sig till vatten – hm ska man tömma fågelbadet för att minska risken för myggor. Lite taskigt mot fåglarna och som faktiskt äter myggor.
  • Myggor gillar alkohol – det som utsöndras av kroppen attrahera myggor – vatten till maten.
  • Stå på ett ben och sjung din favoritsång – hjälper det verkligen mot myggen? Absolut inte men både du och dom som går förbi får roligare.

Vi på Human Solutions önskar dig en härlig sommar. Håll utkik efter fler sommartips! Till eftersommaren kommer vi att återuppta vårt specialistområde HR.