Vår affärsmodell håller för trycket

Vår affärsmodell håller för trycket

Vi är stolta över vår HR-leverans

Human Solutions fyller i år 5 år. Den allra första hemsidenyheten, år 2015, refererade till en enkätundersökning med Visma som avsändare. Fokus var hur pass rustade företag var för att möta en snabb nedgång i sin verksamhet. För att citera mig själv skrev jag:

"...Låt oss hoppas att Vismas undersökningsresultat ligger i god underkant jämfört med den verklighet som faktiskt kommer stunda tidigt 2016. Om inte så har vi cirka 27 000 företag som närmar sig förhandlingsbordet i vinter."

Att Human Solutions förutsåg en konjunkturinbromsning likt våren 2020 är givetvis att överdriva. Men en sak är säker: Vi har hela tiden byggt våra HR-koncept för att hålla för både motvind och kraftigt regn. Affärsmodellen att erbjuda HR-stöd där uppdragsgivaren exempelvis kan ha förbetalt viss del av insatsen är en pusselbit. Och viktigaste: Att i långsiktiga samarbeten hunnit lära känna varandra för att vara samspelta när man tillsammans väl möter kniviga (HR)-utmaningar.

Hur ser då facit ut? Ja, än så länge har vi inte svaret. Men så här långt är vi stolta över att just nu aktivt stötta ett stort antal företag i både med- och motvind. Dagligen pratar vi med kundföretag som vi kanske lärde känna i en skön högkonjunktur. Nu får vi kanske deras förtroende att bistå när kostymen (tillfälligt) anpassas. "Bistå" kan vara ett stödjande telefonsamtal. Men "bistå" kan också vara att handgripligen vara kundföretagets "Personalchef på burk" fullt ut. Hands on. Och som vanligt precis i den omfattning som kundföretaget önskar. Varken mer eller mindre.

Aldrig har vårt koncept känts så pass rätt som just nu.

Välkommen som uppdragsgivare, du också.

Hälsar Björn och övriga Personalchefer på burk