FRÅGOR & SVAR

– DU FRÅGAR OCH HUMAN SOLUTIONS SVARAR –

Andra kunder som vi möter har frågat detta

F
Min verksamhet går lite sämre för närvarande. Jag måste fackförhandla… Hur lång tid tar sånt?
S
Tråkigt att höra, hoppas att det vänder för Er. Vi upplever att fackombuden oftast tar sitt ansvar att hålla uppe förhandlingstempot så att man tillsammans kan enas om ”rätt storlek” för Er kostym. Dock är det klokt att verkligen förbereda Er inför förändringen och då även förhandlingen. Fackombudet lär kräva en hel del dokumentation redan innan Ni ses. Och väl där kommer Ni förmodligen möta en ”slipad” motpart. En av våra kunder liknande nyligen fackombuden med säljare. Det är alltid viktigt att veta vad ni vill, att vara lyhörd för responsen samt att känna sig trygg med spelreglerna. Då finns goda förutsättningar för att Ni snarast möjligt istället ska kunna lägga tid på att vända trenden för Er verksamhet. Hör av Er när som om vi kan hjälpa till.
F
Jaha.. Ännu en konsult. Ni är väl som alla andra: När man väl har släppt in er går det ut på att ni ska sälja på ännu fler timmar för att lösa problemet jag har anlitat er för?
S
Vi känner igen det där! Självklart hoppas vi på förtroendet att få allt bredare samarbeten med våra kunder. De flesta av våra affärsrelationer har inletts med en punktinsats på ett par timmar. Så Ni har ju rätt i att en vänd sten ibland leder till något annat. Och då känns det så gott i magen att erbjuda marknaden vår abonnemangstjänst. Den borde verkligen Ni titta på. Det finns nämligen de som menar att den modellen motverkar en situation där konsulten ”letar nya timmar att fakturera”. Istället bjuder den in till snabba och smarta arbetssätt. Så vi hoppas på Ert förtroende också!
F
Vi vill ha ”frihet under ansvar” på vårt bolag. Men hur ska vi hantera dem som tar sig då friheten att exempelvis alltid komma till jobbet 5-10 min för sent?
S
Ni verkar ha en sund grundsyn som vi delar! Ibland missförstås modellen ”frihet under ansvar” på många vis. Vi märker av att det ofta saknas dokumentation ute på företagen: dels kring de formella ramarna som gäller, exempelvis flexavtal. Men också dokumentation och uppföljning utifrån de individuella samtal Ni verkligen borde ta när någon faller ur ramen. Av en händelse erbjuder vi stöd i de lägena. Välkommen så bollar vi!

– BOKA GÄRNA ETT FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE ! –