Läs intervjun med vår HR-student Lisa!

Lisa Bark läser sista terminen på PA-programmet på Linnéuniversitetet i Växjö. Under tio veckor gör hon sin praktik hos oss!

Hur är det då att praktisera på Human Solutions?

 

En praktikperiod på vägen mot examen som Personalvetare. Vad har det gett dig så här långt?

Redan under första året på universitetet fick jag höra om hur HR-yrket var väldigt brett och kunde innebära väldigt mycket, och det är något jag absolut har fått förståelse för. Det finns så många delar att se och det är väldigt kul att då ha min praktik på ett företag som arbetar med allt. Praktikperioden har gett mig en bra insikt i hur de olika delarna faktiskt ser ut i arbetslivet, och inte bara läsa om det i läroböcker. Jag får också möjligheten att testa mina kunskaper dagligen genom att prova på att göra olika dokument eller medverka på möten och delta i diskussioner. Detta gör jag med tryggheten att någon från Human Solutions kan hjälpa mig om jag kör fast eller rätta mig om jag tänker fel. 

 

Du har ju varit med och mött flera av våra kundföretag. Sammanfatta gärna dina intryck!

Mitt första intryck och tanke är att alla har varit väldigt trevliga! Det har varit en väldig variation, både när det handlar om storlek på företag och antalet anställda men också vilken typ av företag det är och vilken hjälp de använt Human Solutions till. Alla möten och uppdrag har varit olika och det är också det som har gjort det så intressant. 

 

…Och på vilket sätt verkar ”Personalchef på burk” fylla en funktion?

Många av de företag som använder sig av Human Solutions har fullt upp med annat och tycker kanske att personalfrågor och arbetsrätt mest är knepigt och tar tid och energi, detta gör att en ”Personalchef på burk” blir en väldigt bra lösning för många. Bara att veta att någon kan steppa in och hjälpa till, som har massor med kunskap och idéer, måste minska stressen över personalfrågor och arbetsrätt rejält. Alla borde ha en ”personalchef på burk”!

 

En stor och omöjlig fråga men vi ställer den ändå: När det kommer till arbetsgivare som strävar efter att ha ett positivt arbetsgivarvarumärke… Hur uppnår de det?

Jag skulle absolut säga att det uppnås, vissa arbetar mer med det än andra såklart men hittills har jag fått bra intryck av alla kundföretagen. Bara det att de tar hjälp av Human Solutions innebär att de anser att det är viktigt att arbeta med sina personalfrågor och vill göra det bästa för sin personal, vilket såklart ger en väldigt positiv bild för arbetsgivarvarumärket. Det viktigaste ett företag har är ju sin personal så att ta hand om den ordentligt är väl det bästa ett företag kan göra för sitt arbetsgivarvarumärke.

 

Du har ju också fått komma ”bakom kulisserna” på Personalchefsburks-kontoret i Växjö. Vad kan kul att känna till om tillvaron där?

Det är full rulle hela tiden med ständig variation av vem och hur många som är på kontoret! Vissa ser man en gång i veckan med andra kommer förbi nästan varje dag. Kontoret är ganska litet så det är nog bra att inte alla ständigt är här, men samtidigt är det väldigt roligt när det väl sker.

"Detta är Human Solutions"

LIKNADE INLÄGG

Välkommen Evelina Appelros!

Vi är glada att meddela att Evelina Appelros ansluter till vårt team som HR-konsult från
LÄS MER →

Vi har flyttat

Vår expansion fortsätter och med detta har vi växt ur våra tidigare lokaler. Den 12
LÄS MER →

Digital frukostföreläsning 15 juni

Vi fortsätter vår satsning för att fylla HR-avtalen med gott om valbart innehåll. 15 juni
LÄS MER →
Rulla till toppen