Försäljningschef

 

Brinner du för försäljning? Har du kunskap och idéer om hur man driver en modern försäljningsavdelning på bästa sätt? Har du erfarenhet av att driva processutveckling och uthålligheten att genomföra den? Är du en kommunikativ och strukturerad person som tilltalas av ett lagom stort företag där man kan se helheten?

Om ja, då är det dig vi letar efter till tjänsten som försäljningschef till Micki Leksaker!

Arbetsuppgifter

I din roll som försäljningschef på Micki får du ett uppdrag att utveckla företaget med tyngdpunkt på E-handel och utveckling av export. Tillsammans med ledningsgrupp arbetar du strategiskt för att driva på utvecklingen. Du kommer att ha personalansvar, budgetansvar och helhetsansvar för försäljningsprocesserna. Arbetet är ca 80% strategiskt och 20% operativt för att bibehålla kontakten med ”hantverket”. Det är en spännande utvecklingsresa med stora möjligheter.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
- Ett förändrings-/utvecklingsuppdrag som görs i nära samarbete med sortimentschef, marknads/kommunikationsansvarig och de båda kategoricheferna.
- Att fortsätta det påbörjade arbetet med våra säljprocesser, vilka är våra kunder och hur och när ska vi nå dem. B2C och B2B arbete är inlett.
- Att utveckla säljorganisationen, kartlägga vilka kompetenser som finns och vad som eventuellt behöver kompletteras med.
- Skapa tydliga strukturer och system för uppföljningsarbete. 
- Utveckla försäljningen internationellt och nationellt i båda kanalerna B2C och B2B.
- Ta vidare den geografiska expansionen som är inledd.
- Utvecklingen av vår E-handel

Försäljningschefen rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen tillsammans med VD, sortimentschef, ekonomichef, marknadsansvarig, IT-chef, exportchef, head of e-comm samt en kategorichef. Du blir chef för säljorganisationen som består av 12 personer där de flesta utgår från huvudkontoret i Gemla men medarbetare finns även i Tyskland, Finland och Norge.   

Kvalifikationer

Tjänsten passar dig som är trygg i ditt ledarskap, som är en skicklig kommunikatör med förmågan att driva förändringsprocesser. Du kommer att trivas i rollen om du är handlingskraftig, kan försäljning, har ett intresse för effektivisering och tänker strategiskt.

Vi vill att du har:

Flera års ledarerfarenhet
Erfarenhet av försäljning på strategisk nivå
Erfarenhet av E-handel och export
Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete
Relevant akademisk bakgrund eller motsvarande erfarenhet
Svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du även kan Tyska.

Personliga egenskaper

Du får gärna vara en person som är initiativtagande, anpassar och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser. En tydlig ledare som samarbetar med gruppen för att nå både kort och långsiktiga mål. Du söker nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändringsarbete. 

Vi erbjuder

Ett spännande uppdrag på en arbetsplats som präglas av en familjär känsla med stort hjärta. Vi-känslan är tydlig i detta släktägda bolag och det finns en tydlig stolthet över företagets historia och framgångar. Företagets sociala engagemang syns i verksamheten och säkert bidrar skratten som hörs från kortspelargänget på lunchen till det goda arbetsklimatet.

Vi är ett företag med en tydlig värdegrund, en nyfikenhet och ett stort engagemang. Hos oss blir du en i gänget, får var med på vår utvecklingsresa men det finns också en förväntan om att du ”kavlar upp ärmarna” och levererar. Varmt välkommen till oss!

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid
Placeringsort är Gemla

Tillträde enligt överenskommelse.
Sista dag för ansökan: 2020-07-31.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta vår HR-funktion, Björn Pettersson 
bjorn.pettersson@micki.se, tfn. 072-215 85 55