Viktig information

Annonsör: Börjes Tingsryd AB

Arbetsplats:Storgatan 66, 362 30, Tingsryd

Ref.Nr: 4425874652

Sista ansökningsdag: 2021-09-30

Kontakt: Björn Pettersson

Ekonomichef

Är du en affärsorienterad ekonom som gillar att stå i händelsernas centrum?

Har du det naturliga sinnet för att se brett och övergripande på ekonomin?

Har du en entreprenörsådra där det känns fullt naturligt att även en Ekonomichef på ett prestigelöst sätt tar sig an dagliga och jordnära frågor, vid sidan av de långsiktiga?

Och vill du arbeta på ett genuint familjeföretag med höga ambitioner?

Om ja, då är det dig vi letar efter till tjänsten som Ekonomichef på Börjes i Tingsryd.

Arbetsuppgifter

Under devisen ”Gör bygden levande – sedan 1944” har Börjes Tingsryd sedan en längre tid lagt ut kursen för expansion rörande all vår verksamhet: Varuhuset i Tingsryd, de fysiska hästsportsbutikerna runt om i landet och e-handeln. Med utgångspunkten att ägare och ledning har lagt sikte på framtid och tillväxt söker vi en Ekonomichef med starkt och tryggt sinne för den ekonomiska helheten. Självklart medför rollen ett övergripande och brett fokus men som ledare inom vårt företag arbetar du också operativt ”hands on”.

Vår Ekonomichef ansvarar bland annat för:
– Budget och prognosarbete med uppföljning. I detta ingår även åtgärdsförslag och beslutsunderlag, kopplat till nyckeltal och andra analyser.
– Rapportering till ledning och styrelse.
– Årsbokslutsarbete samt övrigt arbete kopplat till årsredovisningen.
–  Moms- och skattefrågor.
–  Utveckling av processer och rutiner. Som en del av detta är det ofta du som vägleder oss andra på företaget. I viss mån ser vi Redovisningschefs-funktionen som ett Pedagog-jobb!
–  Systemfrågor (Exempelvis är du involverad när det kommer till betalsystem, affärssystem etc.)

För rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter i rollen. Personalansvar ingår i uppdraget. Vi tror på ett ledarskap där vår Ekonomichef visar vägen och känner stort personligt ansvar för hela ekonomifunktionens utveckling och leveransförmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har med relevant yrkeserfarenhet, där du funnits mitt i ”stormens öga” när det kommer till bokslutsarbete och ekonomisk uppföljning. Tidigare erfarenhet av roll som just Ekonomichef är meriterande, dock ej ett krav. Vi förutsätter att du har en civilekonomexamen eller motsvarande.

Självklart är dina egenskaper viktiga för oss. Att du har intresse för att jobba brett i din roll kan vara avgörande, befattningen inkluderar såväl redovisning som controller-uppgifter. Vi söker dig som är noggrann, ansvarstagande och är fokuserad på utveckling/förbättring. Sist av allt: Du behöver gilla mycket av det som präglar en verksamhet där handel och affärstänk är i fokus. Vi tror och hoppas att vår nya Ekonomichef bidrar till energi och en trygg känsla. Samtidigt.

Vi tror att vår du har högt ställda förväntningar, inte minst på sig själv. På Börjes finns ambitioner, rätt person lär tilltalas av den andan.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Individuell lönesättning, vi har kollektivavtal. Placeringsort Tingsryd.

Tillträde enligt överenskommelse. Sista dag för ansökan, 23 sept 2021.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta vår HR-funktion, Björn Pettersson , bjorn@humansolutions.se, tfn. 072-215 85 55

Börjes Tingsryd är ett familjeägt varuhus i södra Småland, mellan Växjö och Ronneby. 1944 startade försäljningen av textilvaror i en lokal på 20 kvm. Företaget har successivt växt och disponerar idag 5000 kvm. Läs gärna mer om oss på www.borjes-tingsryd.se

 

Scroll to Top