Viktig information

Annonsör: SGD Golvproffsbutiken

Arbetsplats:Valfri placeringsort Malmö/Växjö

Ref.Nr: 4533455048

Sista ansökningsdag: 2022-08-14

Kontakt: Jonas Pierrou, Mia Brandt

Redovisningschef till SGD (Storskogen)

SGD AB är ett golvbolag inom Storskogen gruppen (publ.) bestående av idag 16 affärsenheter med verksamhet koncentrerad kring 8 orter i Sverige. Våra kunder representeras främst av mindre golventreprenörer. SGD har idag över 150 anställda och är ett helägt dotterbolag till Storskogen, en börsnoterad koncern som består av drygt 60 bolag. SGD, Sveriges Golvdistributörer är idag den ledande golvexperten på den svenska marknaden. Vi jobbar med branschens bredaste program från de över 30 största leverantörerna inom golv samt golvrelaterade produkter. SGD etablerade ett nytt koncernkontor i Malmö under hösten 2021 och som ett steg i den vidare utvecklingen söker vi nu en Redovisningschef, där nuvarande innehavare av tjänsten går vidare inom gruppen

Arbetsbeskrivning

SGD befinner sig i en expansionsfas och som Redovisningschef kommer du att ha en framträdande roll i verksamheten och få huvudansvaret för att driva och vidareutveckla redovisningen i bolaget (intern/extern samt legal rapportering) för koncernens befintliga och nya behov. Du kommer att ha övergripande ansvaret för redovisningen och projektbaserade arbetsuppgifter i koncernen för att effektivisera ekonomiarbetet med hjälp av digitalisering- och eller andra initiativ.

Som Redovisningschef kommer du att vara en viktig länk till verksamheten i dess expansionsfas genom att stötta organisationen i förvärvs- och integrationsarbete genom dina kunskaper inom ett bolags finansiella processer. Därigenom, kommer du ha en viktig roll i att påverka riktningen och komma med förbättringar till dess optimala setup på ett nationellt plan.
Du kommer leda och utveckla SGD´s redovisnings- och reskontrafunktioner. I tjänsten ingår ett personalansvar för 8 personer samt externa konsulter. Det är en nyckelposition och en utmanande roll i ett lönsamt och växande företag med en ambitiös affärsplan. Tjänsten rapporterar till CFO.

Huvudsakliga ansvarsområden

– Ansvarig för SGD´s redovisning, intern och extern rapportering
– Bokslutsprocess, avstämningar samt koncernrapportering
– Årsredovisning, kontakt med revisorer
– Skattefrågor, moms, avgifter samt deklaration
– Förvärvs- och integrationsarbete
– Riskhantering och internkontroll
– Likviditetsstyrning
– Företagets försäkringar

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildning och mer än 5 års erfarenhet som ekonomi- redovisningschef med liknande arbetsuppgifter. Du har erfarenhet av att arbeta operativt med rapportering och bokslutsarbete samt har erfarenhet av personalansvar. Du har en god helhetsförståelse för ett företags olika ekonomiska processer och kan se flödenas betydelse och inverkan på verksamheten. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är en person med en mycket god affärsförståelse och intresse av att tillsammans med ledningsgruppen och din enhet driva utvecklingen och lönsamheten i koncernen. Du har ett stort eget driv och en vilja att ta ansvar och driva förändringsarbete. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Du är en nyfiken och positiv person med känsla för teamwork och en stark vilja att göra skillnad för företaget.

Vi erbjuder

En tjänst med stort eget ansvar och många goa kollegor ifrån norr till söder hos ett starkt växande grossistföretag inom golvbranschen i Sverige. Hos oss blir du en i gänget och får var med på vår utvecklingsresa. Vi ställer höga krav – men ger också mycket tillbaka. Varmt välkommen till oss!

Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid med placeringsort antingen i Malmö eller i Växjö el. Tillträde är enligt överenskommelse. Vi har kollektivavtal.

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Scroll to Top