Viktig information

Annonsör: Sydarkivera

Arbetsplats:Värendsgatan 10, 342 30 Alvesta

Ref.Nr: 4557700008

Sista ansökningsdag: 2022-09-30

Kontakt: Annika Ekdahl

Systemadministratör

Om oss

Kommunalförbundet Sydarkivera är gemensam arkivmyndighet för kommuner i södra Sverige. Sydarkiveras grunduppdrag till medlemmarna är digitala arkivleveranser, förvaltning av gemensam bevarandeplattform för långsiktigt digitalt bevarande samt råd och stöd i frågor om informationsförvaltning och arkiv. Det är 35 kommuner och en region anslutna till kommunalförbundet 2022. Vi stödjer våra förbundsmedlemmar på deras digitaliseringsresa i frågor om arkiv, digitalt bevarande och dataskydd. Vi har ett stort engagemang i många intressanta uppdrag och projekt.

Sydarkivera har omkring 40 personer anställda som är spridda på våra noder i Alvesta, Hässleholm, Karlskrona, Katrineholm och Vimmerby.

Tjänsten ingår i förbundets IT-funktion som ansvarar för kontors-IT, serverdrift och utvecklingsprojekt. IT-infrastrukturen består av geografiskt distribuerade IT-depåer med datacenter som i alla lager som bygger på öppen programvara och öppna serverplattformar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Systemadministration i våra datacenter med servers, lagring, nätverk och applikationer. Du kommer också att delta i arbetet med att effektivisera vår IT-miljö med nya centrala funktioner.

  • IT-drift som inkluderar övervakning, backuphantering, installationer och konfigurationer av servers, nätverk och applikationer.
  • Vidareutveckling av IT-infrastruktur i våra datacenter och kontors IT.
  • Nätverksadministration i serverhallar, externa nät och kontorsnät.
  • Bidra i utvecklingsuppdrag med IT-stöd i våra verksamhetsuppdrag.
  • Till viss del bidra operativt i vårt arbete med digitala arkivleveranser och långtidsbevarande.

Du kommer att hamna i ett glatt gäng med kollegor inom flera yrkesområden. Inom IT-funktionen har du flera kollegor med liknande uppgifter, med mycket kul samarbete i alla våra uppdrag tillsammans med verksamheten. Vi är ett prestigelöst gäng som i alla lägen hjälps åt när någon fråga eller fundering dyker upp. Våra miljöer är under ständig förändring och expansion så det finns alltid möjligheter att utvecklas. Vi är också i uppstartskedet med att bygga ett arkivcentrum i Alvesta för att kunna hantera stora mängder analog information för våra medlemmar. Planeringen och genomförandet av bygget kommer generera ett antal intressanta uppdrag för dig som vill vara med och utveckla något från grunden, inom IT-stödet.

  • Placeringsort är Alvesta och provanställning kan tillämpas. Det finns möjlighet att till viss del arbeta på distans. Tillträde i november eller efter överenskommelse.

Vem är du som vi söker?

Vi söker dig med stort tekniskt intresse inom IT som önskar en tjänst som rymmer både IT-drift, utvecklingsuppdrag och del i kärnverksamheten. I vårt glada gäng passar du både om du har ett par års erfarenhet eller är nybakad student inom IT.

Det är meriterande om du:

  • Erfarenhet av servers och nätverk, framför allt linuxbaserade miljöer.
  • Grundläggande kunskaper inom script- och programspråk så som exempelvis bash och python.
  • Goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska.
  • Relevant utbildning inom IT.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 30 sep 2022. Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju. Den som får tjänsten ska vara svensk medborgare och klara säkerhetspolisens registerkontroll.

Kontaktpersoner

Annika Ekdahl, du når Annika på annika@humansolutions.se eller på 070-8396940.

Scroll to Top