Rekrytering och urval*

– Vi ser alltid en möjlig lösning –

Rekrytering och urval

En av era medarbetare går vidare i karriären. Klockan tickar för att hitta rätt ersättare och du har självklart kalendern full. Att anlita någon extern rekryteringskonsult lockar egentligen inte. Du vill ju nämligen själv vara involverad i rekryteringen, ha full insyn och kontroll. Men som sagt – du har inte riktigt tiden, kanske inte heller en maffig marknadsfunktion som trollar fram snygga platsannonser som också poppar upp på rätt sökandes Linkedin. Du vill nog ha hjälpen men mot det väger du det småsura i att missa värsta tillfället att låta rekryteringen bli till en fin marknadsföring för ert företag och varumärke.

Vad tänker du? Ett antal meningar fulla av motsägelser. Omöjliga ekvationer? Nej, vi tror faktiskt inte det. Human Solutions rekryteringskoncept bygger nämligen på en rad av principer. Här är de viktigaste:

  • Ju bättre ni och HR-konsulten har lärt känna varandra, desto bättre förutsättningar för en lyckad rekryteringsprocess. . Vi tror att kandidaten märker det och framförallt ska du känna att vi verkligen förstår dig och din verksamhet.
  • Du som anställer vill ges full insyn att ta del av alla ansökningar utan att för den delen känna pressen att intensivt jobba med själva urvalet. Och du vill förmodligen inte heller ha en mailbox fylld med ansökningar, du vill ha ett sådant där magiskt rekryteringssystem som ger överblicken. Och det får du via oss.
  • Vi gillar begreppet ”valfrihet” och tror att en rekryterande kund gör likaså. Ett exempel: Kanske du vill välja och vraka bland annonskanalerna? Inga problem. Vi kommer fram till att detta med s.k personlighetstest kan vara ett bra arbetsverktyg i urvalsarbetet? Inga problem det heller, vi är certifierade och vana vid djupintervjuer och teståterkopplingar.
  • Att söka personal är marknadsföring. Och när du lägger resurser på det vill du att ditt företags varumärke är i fokus
  • Du vill jobba med någon som förstår att rekrytering och ”bråttom” ofta går hand i hand. Likaså tror du att dina arbetssökande fprtast möjligt vill få ett intryck av just ditt företag. Och därför hålls en typisk ”Human Solutions”intervju på plats hos Er. Och du avgör vilka som deltar!
  • Framförallt vill du ha en schysst rekryteringsprocess. Där dina viktiga sökande får ett bra bemötande. Men också från en Personalchef som kan detta med både GDPR och Diskrimineringslagen.

Låter det som att vi funderat mycket på vårt rekryteringskoncept. Jo, visst är det så. Vi tycker ju att det är superviktigt med bra processer i en så viktig fråga för ditt företag.

En ytterligare sak vi också funderat på är prissättning. Det låter kanske märkligt men i den frågan har vi samma tankesätt oavsett om rekryteringsuppdraget avser en Ekonomichef eller en montör. Vi arbetar med tydlig och fast prissättning.

Hur känns detta? Spänd inför rekryteringen till er verksamhet? Jo, vi vet. Efter decennier av Personalchefsarbete har vi nog själva varit i samma läge. Många gånger.

Välkommen att ta en kontakt så berättar vi mer.