Rekrytering

En av era medarbetare går vidare i karriären. Klockan tickar för att hitta rätt ersättare och du har självklart kalendern full. Att anlita någon extern rekryteringskonsult lockar egentligen inte. Du vill ju nämligen själv vara involverad i rekryteringen, ha full insyn och kontroll. Men som sagt – du har inte riktigt tiden, kanske inte heller en maffig marknadsfunktion som trollar fram snygga platsannonser som också poppar upp på rätt sökandes Linkedin. Du vill nog ha hjälpen men mot det väger du det småsura i att missa värsta tillfället att låta rekryteringen bli till en fin marknadsföring för ert företag och varumärke. Där kan vi komma in i bilden

Rekryteringbranschen är full av duktiga konsulter. Som ”Personalchefer på burk” ser vi oss inte som ett typiskt rekryteringsföretag. Vi tror och hoppas istället att vårt rekryteringskoncept skiljer sig åt. Särskilt för dem som också anlitar oss inom ytterligare HR-områden. Men också för Er som ger oss förtroendet enbart för er viktiga rekrytering. Så här tänker vi kring rekrytering.

"HR TJÄNSTER TILL FAST PRIS"

Konceptet ”Personalchef  på burk” sätter ett positivt avtryck även när det kommer till våra rekryteringstjänster: Vi jobbar hela tiden med både högsta tillgänglighet och kostnadseffektiv flexibilitet. Hos oss är också rekryteringsuppdraget ett personligt åtagande, ansvarig HR-konsult är personligen involverad i varje enskilt steg, i rekryteringen. Vi tar ansvar för en kvalitetssäkrad men samtidigt personlig rekryteringsprocess. För exempel på hur vi tänker kring rekrytering – läs vidare här nedan.

Så här tänker vi kring rekrytering

KOMPETENS INOM REKRYTERING

Chefsrekrytering

Vi leder tryggt rekryteringen från start till mål. Vi förstår vikten av att involvera de som berörs, lägger tonvikt vid kravprofilen och arbetar aktivt för att skapa ett brett urval och tydligt beslutsunderlag inför tillsättningen.

Rekrytering, nyckelperson

Vi gör aldrig skillnad på person och person. För oss är alla medarbetare nyckelpersoner. Förvänta er därför samma seriositet i rekryteringsstödet, oavsett befattning.

Rekryteringsstöd, del av process

Flexibilitet är ett av våra ledord. Därför kan vi självklart skräddarsy vårt rekryteringsstöd med målet att avlasta i just de moment som ni önskar.

Fördjupad bedömning

Analysverktyg har vi gott om. Antal yrkesår i HR-rollen likaså. En bra grund för att bistå med beslutsunderlag när ni närmar er slutskedet i er tillsättning.

Bostadsförmedling

Att addera rekryteringstjänsten med en inflyttartjänst är ofta väldigt uppskattat i en rekryteringssituation. Vi arbetar med dessa frågor för en av regionens största arbetsgivare.

KONTAKT

Scroll to Top